Autocesta kroz Mostar: Koridor Vc na Ustavnom sudu
Milan Dunović
OBJAVA: Ponedjeljak, 10. srpnja 2017. 15:21
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Autocesta voda
0

Dunović predao zahtjev za ocjenu ustavnosti Prostornog plana na 'Koridoru Vc'

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović predao je danas Ustavnom sudu Federacije BiH Zahtjev za ocjenu ustavnosti Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH ''Autocesta na Koridoru Vc'' za razdoblje 2008.-2028., jer smatra da su prekršeni poslovnici oba doma Federalnog parlamenta prilikom usvajanja navedenog plana.

Planom je predviđena gradnja Koridora Vc preko povratničkih naselja u okolini Mostara, čemu je otvoreno protivljenje potpisivanjem peticije izrazilo i preko 1.200 građana tog područja.

Ujedno, Plan definira gradnju Koridora Vc i preko perspektivne vojne imovine, kojom je proglašena zračna luka Ortiješ kod Mostara odlukom Predsjedništva BiH.

Konačnu odluku o usklađenosti Prostornog plana s Ustavom Federacije BiH donijet će Ustavni sud FBiH, priopćeno je iz Ureda potpredsjednika FBiH.

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.