Proračun

AUDIO | U blagajni 48 milijuna: Mostar u 2017. bez novih projekata

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2017. u 11:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog ovogodišnjeg proračuna za Grad Mostar iznosit će 48 milijuna KM, a o njemu će se raspravljati javno, potvrdio je za Federalni radio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

''Mi smo vrlo intenzivirali svoj rad na proračunu iako smo imali prijedlog i rebalans koji smo uradili prije mjesec dana i moram reći da će proračun biti donesen u prvom tjednu veljače'', rekao Bešlić najavivši kako će nacrt proračuna krajem tjedna ili početkom sljedećeg uputiti korisnicima proračuna a da će javna rasprava biti obavljena u Gradskoj vijećnici 24. siječnja.

Na pitanje zašto je proračun manji i gdje se može uštedjeti, Bešlić je rekao kako je prošlogodišnji proračun bio 58 milijuna KM i da je u njemu bio jedan dio prihoda s viših razina vlasti. Radilo se i o sredstvima iz IPA fondova od kojih su građeni kolektori.

''Efektivno bez prihoda koji su dolazili s drugih razina vlasti mislimo da će biti za 2,5 milijuna biti manjih prihod proračuna Grada Mostara za ovu godinu pa smo korigirali određene stvari. Nadamo se da se uz dobru financijsku disciplinu državnih službenika koji prate ostvarivanje prihoda mi bi mogli možda i ostvariti prošlogodišnji'', rekao je Bešlić i dodao kako vjeruje da će i s ovim prihodina grad moći funkcionirati.

''Sve projekte koje smo započeli ćemo nastaviti, samo je pitanje koliko ćemo novih početi. One projekte koje smo u rebalansu skinuli prošle godine mi ćemo ih vratiti na proračun za 2017. godinu i to nam je prvenstveni cilj'', rekao je i istaknuo da će se raditi ono za što se procjeni da je neophodno .

''Mislim da će ove godine biti znano manji broj projekata koji će započinjati'', rekao je Bešlić i dodao kako su krucijalni projekti izgradnja kolektora i puštanje u pogon pročistača te proširenje deponije.

Najavio je izgradnju osnovne škole u Gnojnicama, izgradnju ceste kroz Sjeverni logor te rekonstrukciju cesta koje su prokopane zbog kolektora.

''Mislim da u se gradu se dosta toga radi i da će se nastaviti raditi'', rekao je, između ostalog, Bešlić.

''Mi prije svega želimo ispuniti obveze prema građanima i mogu iskazati veliko zadovoljstvo što smo uspjeli da se grad ne zadužuje . To je veliko umijeće i to nije nimalo jednostavan posao'', rekao je Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close