Arapi počeli naseljavati Bunu kod Mostara
Stigli u Hercegovinu
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. travnja 2017. 8:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Arapi Kuće
4

Arapi uvelike grade nekretnine u BiH, a pored zanimanja za Ilidžu i Vlašič, iskazali su zanimanje i za parcele na Buni kod Mostara.

Državljani arapskih zemalja nastavljaju s ekspanzijom na Vlašić. Posrednici se, s dolaskom proljeća, sve više raspituju za kupovinu zemljišta na ovoj planini, a objekti koji su započeti prošle godine skoro su izgrađeni.

Traže se veće, distancirane, parcele koje nisu u blizini ceste koja vodi do Babanovca, gdje se nalaze ekskluzivni vlašićki hoteli i oko tri tisuće vikendica.

Dnevni Avaz piše kako je poznato je da Arapi u zadnjih nekoliko godina naseljavaju i sarajevsku Ilidžu, Konjic, Jablanicu, mostarsku Bunu…

Kako dalje navode, Arapi na Vlašiću žele ulagati u hotele i trgovačke centre, koji bi se nalazili u blizini kompleksa već izgrađenih vikendica, ali ne i glavnog centra na Babanovcu. Pored toga, najavljena je i gradnja još stotinjak kuća.

Blizina Travnika, u kojem na privatnim fakultetima studira veliki broj turskih i studenata arapskog porijekla, privukla je Arape da ljetne mjesece provode upravo na Vlašiću.

Već sada pune smještajne kapacitete, ali istovremeno ulažu i novac.

Podsjetmo, uz mostarski Hepok, koji je prodan arapskom investitoru, Kuvajtski fond kupio je još jednu plantažu, a u pregovorima je i s vlasnicima nekadašnjih Staklenika u mostarskom naselju Buna koji su djelovali u sklopu Hepoka, odnosno još veće poslovne grupacije APRO-a, kao i određenih poljoprivrednih lokacija na području Ljubuškog, potvrdio je ranije Večernjem listu Kamel Ratkušić iz agencije Agenta d.o.o. iz Mostara.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
bezoni bimbe
1. bezoni bimbe
prije 124 dan.
Neće li doći jedan veći val arapa,te nas sve protjerati...Da se više ne svadjamo oko entiteta i vjerskih uvjerenja.
+258
-58
12
-
Chrome
marko jovic
2. marko jovic
prije 124 dan.
Samo su nam jos oni trebali. Mozda poslije nji i maraovci se nasele.
+98
-108
6
BA
Chrome
Драган Човић
3. Драган Човић
prije 124 dan.
..dovrsimo zapoceto
+137
-35
18
SE
Chrome
Dario Bašić
4. Dario Bašić
prije 123 dan.
S tišom i mateom bi se naljepše slagali na buni
+30
-30
50
BA
Chrome