HMT

Američki proizvođač streljiva želi povećati suradnju s bh. kompanijama

Gospodarstvo / Flash | 05. 12. 2016. u 07:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najvećih američkih kompanija za proizvodnju i distrubuciju streljiva i komponenti za municiju Howell Munitions&Tehnology (HMT) želi nastaviti i proširiti suradnju s bh. kompanijama iz namjenske industrije.

Vlasnik i predsjednik kompanije Dave C. Howell izjavio je za Fenu u Washingtonu kako je HMT prisutan u BiH od proljeća 2013. godine, od kad surađuju s Igmanom iz Konjica i Ginexom iz Goražda, a uskoro je u planu ostvarenje suradnje i s kompanijom Bekto Precisa iz Goražda, te otvaranje američkog tržišta za tu kompaniju.

Suradnja s kompanijom Bekto, precizirao je Howell, podrazumijeva plasman njihovog proizvodnog asortimana u Sjedinjene Države.

''Nadamo se da ćemo biti predstavnik Bekto Precise u SAD-u'', rekao je Howell.

On se također nada da će ta suradnja utjecati na porast broja radnih mjesta u partnerskim bh. tvrtkama, ali i u tvrtkama koje ih opskrbljuju te ukupno u mjestima u kojima se te tvrtke nalaze. Na primjer, HMT ima ugovor s transportnom bh. kompanijom DTS.

Howell je istaknuo da HMT želi udvostručiti obim dosadašnje suradnje s bh. kompanijama, čime bi dostigla šest do osam milijuna dolara godišnje.

HMT je kompanija specijalizirana za komercijalnu sportsko streljivo, te proizvodnju komponenti za streljiva.

Howell će biti jedan od sudionika Transatlantskog ekonomskog foruma u Washingtonu koji organizira Centar za transatlantske odnose SAIS pri Univerzitetu Johns Hopkins. Forum će okupiti predstavnike poslovnog i političkog života iz 13 zemalja šireg Mediterana, uključujući BiH, a suorganizator je Američka gospodarska komora.

Kopirati
Drag cursor here to close