Oprezno i polako

Zbog niskih tempreratura na cestama moguće formiranje leda

AutoMoto / Flash | 22. 01. 2017. u 08:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog niskih temperatura jutros je moguće formiranje poledice te vozači vožnju trebaju prilagodi uvjetima na cesti. Veća poledica moguća je u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolniku ima na cestovnim smjerovima: Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo-Bosanski Petrovac i Livno-Mrkonjić - Grad, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a značajnija je na cestovnim smjerovima Konjic-Mostar i Prozor-Jablanica, kao i cestama na širem području Sokoca, Kupresa, Bosanskog Grahova, Doboja i Bijeljine.

Na planinskom prijevoju Borova Glava na cestovnom smjeru Livno-Šuica sve su učestaliji izlasci divljih konja na kolnik.

Na dionicama kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Zbog lošeg stanja kolnika i čestih prometnih nesreća iz BIHAMK-a ne preporučuju kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni smjer R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tijekom dana prometuje usporeno. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izmjene u režimu prometa u Hercegovini:

M-6 Čapljina-Studenci (raskrižje sa R-425 u naselju Trebižat) - zbog radova na rekonstrukciji raskršća, prometuje se jednom trakom naizmjenično.

M-6.1 Prolaz kroz Mostar - zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, od raskrižja Šemovac do raskrižja kod Doma zdravlja, prometuje se izmjenjenim režimom prometa, uz postavljenu signalizaciju.

R-435 Nevesinje-Berkovići - u tijeku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se promet odvija naizmjenično, jednom trakom.

Kopirati
Drag cursor here to close