MUP ZDŽ

Zbog neispravnosti isključeno 15 učeničkih autobusa

AutoMoto / Flash | 22. 09. 2017. u 14:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom obimne akcije kontrole vozila koja sudjeluju u javnom prometu pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zbog tehničke neispravnosti su iz prometa isključili 15 autobusa kojima se vrši prijevoz učenika.

Početkom školske godine, policijski službenici su na svim putovima na području Kantona realizirali akciju pojačane kontrole sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila kojim se vrši prijevoz učenika.

Akcija je realizirana u suradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, gdje su vozila, nakon izvršene kontrole i uočene neispravnosti, upućivana na vanredni tehnički pregled. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema prijevozničkim tvrtkama i vozačima, zbog činjenja naznačenih prekršaja.

''Prilikom ove akcije kontrolirano je ukupno 66 autobusa, vlasništvo 23 prijevozničke tvrtke. Na izvanredni tehnički pregled su upućena 34 autobusa, od kojeg broja je 15 autobusa isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti, što znači da je 44 posto neispravnih autobusa od ukupnog broja autobusa upućenih na izvanredni tehnički pregled. Zbog utvrđenih prekršaja, u ovoj akciji je izdano 48 prekršajnih naloga, od čega 16 prekršajnih naloga pravnim licima, 16 prekršajnih naloga odgovornim osobama u pravnim licima i 16 prekršajnih naloga vozačima'', priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću policije MUP-a ZDK.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK upozorava sve pravne osobe koja se bave prijevozom putnika, kao i sve druge sudionike u prometu, da ne stavljaju u promet i pogon vozilo koje je tehnički neispravno, kako ne bi ugrozili svoju sigurnost, sigurnost osoba koja prevoze i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Policija je najavila da će nastaviti provoditi slične akcije u prometu, koje će biti usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju motornim vozilima koja ne zadovoljavaju kriterije tehničke ispravnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close