Brojke i slova

Zašto se Tesla Model 3 tako zove: Jer je Elon Musk bio idiot!?

AutoMoto / Flash | 27. 03. 2017. u 22:03 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi se pitaju zašto se Tesla Model 3 upravo tako zove, ako su već svi ostali modeli označeni slovom, a ne brojkom.

Elon Musk je zbog toga već počesto trpio kritike, jer Model 3 potencijalne kupce asocira kako se radi o trećem po redu modelu Tesla automobila, što nikako nije slučaj.

Neki od potencijalnih kupaca spočitavali su Musku kako namjerno navodi na krivi put, jer ih, tvrde, oznaka 3 asocira na treću generaciju istoga modela. Nešto slično kao kod Apple ili Samsung mobitela.

Model 3 je zapravo manja i cjenovno povoljnija varijanta bestselera Tesla Model S, a nikako njegov nasljednik.

Objašnjenje je na Twitteru ponudio Musk osobno - krivci su njegova glupost i automobilski div Ford.

Radi se o tome da su u Tesli zamislili tri slova za označavanje svojih modela - slova koja čine riječ "SEX". Stoga se Model 3 trebao zvati Model E. Međutim, Ford je zaprijetio tužbom jer se on već odranije domogao prava na naziv Model E. Zato su u Tesli riječ SEX sada prisiljeni pisati kao „S3X“, te je tako i nastao Model 3.

Nije isključno kako se ipak radi o nekoj njegovoj šali, jer ranije su najavljivali svoj treći korak, nakon modela S i X žele lansirati treću, prihvatljiviju i cjenovno povoljniju verziju svojih automobila.

Na pitanje zašto se Musk kod imenovanja modela ipak opredijelio za broj umjesto slova, izazvavši na taj način nedoumice kod kupaca, odgovorio je: "Jer sam bio glupi idiot i nisam shvatio da bi to moglo dovesti do konfuzije".

Kopirati
Drag cursor here to close