Novosti

Za 2018. Ford priprema novu Fiestu

AutoMoto / Testovi | 27. 02. 2017. u 16:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ford je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove Fieste ST, uoči službene premijere zakazane za sajam automobila u Ženevi. Najsnažnija i najbrža Fiesta proizvodit će se u verzijama sa tri i pet vrata, a Ford je za sada objavio samo fotografije trovratnog modela.

Automobil se vizualno razlikuje od regularne Fieste po drugačijim stilskim detaljima na vanjskom dijelu, kao što su jedinstvena maska hladnjaka, novi branici, krovni spojler i specijalno dizajnirane 18 inčne alu felge.

U kabini primjećujemo sportska Recaro sjedišta, zasječeni sportski volan, a u Fordu kažu da je kupcima na raspolaganju više mogućnosti za personalizaciju nego na prethodnoj Fiesti ST, poput raznih dekorativnih elemenata, piše B92.

Na centralnoj konzoli dominantnu poziciju zauzima novi ekrani multimedijalnog SYNC 3 sustava koji je dostupan u više dimenzija a najveći je dijagonale 8 inča. Sustav osigurava povezivanje sa smartphone uređajima pomoću Android Auto i Apple CarPlay funkcija.

Među doplatnim opcijama je i audio uređaj B&O Play premijum marke Bang & Olufsen. Fiesta ST dobila je i novi pogonski agergat - trocilindarski 1.5 EcoBoost. Motor proizvodi 200 ks i 290 Nm, a snaga se prenosi na prednje točkove pomoću šestobrzinskog manualnog mjenjača.

Automobil je nešto startniji od prethodnika, za ubrzanje 0-100 km/h potrebno mu je 6,7 s. Vozaču su na raspolagnju tri predefinirana moda vožnje: Normal, Sport i Track.

Kako bi smanjio potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova, Ford je uveo sustav za deaktivaciju jednog cilindra kada nije potrebno izvući maksimum snage iz motora. Proizvođač tvrdi da je to prvi takav sustav u jednom automobilu koji ima motor sa tri cilindra.

Fiesta ST imat će svjetsku premijeru na predstojećem ženevskom salonu automobila, a u prodajnim salonima će se naći početkom 2018. Cijene za sada nisu priopćene.

Kopirati
Drag cursor here to close