Nakon Dieselgatea

VW se obvezao prepraviti još 1,5 milijuna dizelskih motora

AutoMoto / Flash | 27. 07. 2017. u 13:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački automobilski div Volkswagen je ponudio prepravku dodatnih 1,5 milijuna dizelskih vozila, samo sedam dana uoči summita njemačke vlade sa predstavnicima automobilske industrije, javlja Reuters.

Ova informacija je priopćena nakon što je ministrica okoliša Barbara Henricks obišla pogone kompanije u Wolfsburgu.

Prethodno, u aferi ''Dieselgate'', njemačka se kompanija obavezala prepraviti 2,5 milijuna vozila u koja je instaliran softver koji je davao lažne podatke o emisijama štetnih plinova iz dizelskih motora. Američki sud je naredio VW da plati 2,8 milijardi dolara kazne.

''Svjesni smo naše odgovornosti za okoliš, ali i za radna mjesta'', rekao je generalni direktor Matthias Mueller ovim povodom.

Ministrica Hendricks je rekla da njemačka autoindustrija ima pred sobom teške izazove. Ona je priznala da su veze između njemačke politike i proizvođača automobila posljednjih godina stvarale pogrešan dojam o zajedničkom djelovanju.

''Ne mogu odbaciti u potpunosti te optužbe'', rekla je založivši se za jaču državnu kontrolu. Ona je rekla da usprkos dodatnih mjerama, i dalje postoji opcija za potpunu zabranu proizvodnje dizelskih motora.

Kopirati
Drag cursor here to close