VW na proljeće predstavlja koncept električnog SUV-a
Šangaj
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 10:38
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
VW na proljeće predstavlja koncept električnog SUV-a
0

Volkswagen je potvrdio električni SUV koji će se također temeljiti na MEB platformi namijenjenoj isključivo automobilima s električnim pogonskim sklopovima.

Njemački je automobilski div potvrdio kako će ovog proljeća, točnije u travnju na šangajskom auto salonu predstaviti konceptni električni SUV koji će biti izravna najava istovrsnog produkcijskog modela.

Drugim riječima, od šefa volkswagenovog dizajna Klausa Bischoffa je potvrđeno kako u Wolfsburgu planiraju kupcima nakon produkcijskih izvedbi modela I.D. i I.D. Buzz ponuditi i električni SUV koji će se također temeljiti na MEB platformi namijenjenoj isključivo automobilima s električnim pogonskim sklopovima, piše Autonet.

Štoviše, Bischoff je rekao kako je ovaj SUV već potvrđen za serijsku proizvodnju te kako će on biti drugi produkcijski model iz ove linije, što je suprotno ranijim najavama kako će druga biti produkcijska izvedba modela I.D. Buzz. Nijedan od njih se na tržištu ne očekuje prije 2020. pa redoslijed lansiranja i nije toliko bitan.

Za sada nema dodatnih informacija o šangajskoj studiji, no vjeruje se kako će se raditi o SUV/crossoveru kompaktnih dimenzija čija će se autonomija kretati oko 400 do 500 km, s obzirom kako je ta kilometraža postala gotovo pa standard ispod kojeg proizvođači nemaju što tražiti.

Više ćemo znati do 19. travnja kada ovogodišnji auto salon u Šangaju otvori svoja vrata.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.