Vozači oprez: Veliki broj hodočasnika noćas kreće prema Ljubuškom
Sveti Ante
OBJAVA: Ponedjeljak, 12. lipnja 2017. 8:27
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Vozači oprez: Veliki broj hodočasnika noćas kreće prema Ljubuškom
0

S obziorm da će hodočasnici ići cestom u skupinama, posebice iz smjera Čapljine prema Ljubuškom, kao i iz smjera Mostara prema Ljubuškom, vozači se mole za dodatan oprez.

Veliki broj hodočasnika iz cijele Hercegovine uputit će se poslijepodne i noćas prema samostanu Humac u Ljubuškom, gdje se u utorak svečano proslavlja blagdan svetog Ante Padovanskog.

S obziorm da će hodočasnici ići cestom u skupinama, posebice iz smjera Čapljine prema Ljubuškom, kao i iz smjera Mostara prema Ljubuškom, vozači se mole za dodatan oprez.

''Molimo vozače da oprezno voze i smanje brzinu čak i ispod dopuštene, a zamolba hodočasnicima da na sebe obuku svjetliju odjeću ili odjeću koja na sebi ima reflektirajuće tvari (fluorescentne prsluke) kako bi bili uočljivi. Ukoliko se cestom krećete u skupini, uvijek hodajte jedan iza drugoga, nikako jedan pored drugoga. Kad se pješice krećete regionalnom ili magistralnom cestom, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a svojim postupcima ne dovodite ostale sudionike u prometu u dvojbu'', preporučeno je hodočasnicima.

Inače, na cestama u Bosni i Hercegovini jutros kolnik je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim središtima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na autocesti A-1 prometuje se bez zastoja, uz ograničenje brzine iz smjera Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

Za danas je najavljeno izvođenje sanacijskih radova u tunelu Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), promet će se odvijati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog radova, sporije se prometuje na dionicama magistralnih cesta: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i na magistralnim cestama na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije prometuje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.