Oprezna vožnja

Vozači oprez: Snijeg, poledica i odroni na cesti

AutoMoto / Flash | 07. 02. 2017. u 06:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne jutros se sporije prometuje zbog ugaženog snijega na kolniku.

Izdvajaju se putni pravci: Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Glamoč-Mlinište, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Drvar-Bosanski Petrovac, Bihać-Bosanska-Otoka i Cazin-Velika Kladuša.

U ostalim krajevima Bosne i Hercegovine pretežno je mokar kolnik. Slabiji snijeg pada u višim predjelima, ali se za sada ne zadržava na kolniku. Niske temperature, posebno u planinskim predjelima pogoduju formiranju poledice. Iz BIHAMK-a preporučuju pojačan oprez. Učestali su i odroni zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke.

Apelira se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
I dalje su aktualni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na tim prijelazima povremeno dolazi do usporenog prometovanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close