Stanje na cestama

Vozači oprez! Magla, snijeg i odroni otežavaju prometovanje

AutoMoto / Flash | 26. 02. 2017. u 07:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Ugaženoga snijega i poledice mjestimice ima na cestama preko planinskih prijevoja. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. A izdvaja se šire područje: Doboja, Maglaja, Zenice te zapadne krajeve zemlje i djelove županije Sarajevo.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Zbog učestalih sitnijih odrona skreće se pozornost na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Uz maksimalno opreznu vožnju savjetuje se posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obvezna na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Sporije odvijanje prometa očekivati je na:

- Mostar ( Zalik – Vrapčići )
- M-6.1 - Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela „ ERO“),
- Široki Brijeg – Mostar (obilaznica)
- M - 6 Čapljina – Studenci.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most).

Inače, nakon uklonjene vode i mulja s kolovoza na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smjera) i R-445 Kakanj-Zenica, promet se odvija usporeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close