Pojačan promet

Vozači oprez - na cestama u Hercegovini se očekuje velik broj hodočasnika

AutoMoto / Flash | 14. 08. 2017. u 13:22 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom blagdana Velike Gospe, u ponedjeljak navečer i u utorak tijekom jutra, može se očekivati pojačan promet i brojni pješaci hodočasnici na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju. Također, velik broj hodočasnika očekuje se i na M6.1 iz pravca Mostara i Posušja prema Širokom Brijegu te regionalnoj cesti Široki Brijeg - Tromeđa.

Upravo zbog toga, vozači se mole za pojačan oprez i strpljenje u vožnji.

''Molimo vozače da oprezno voze i smanje brzinu. Također, važno je i da hodočasnici na sebe obuku svjetliju odjeću ili odjeću koja na sebi ima reflektirajuće tvari (fluorescentne prsluke) kako bi bili uočljivi. Ukoliko se cestom krećete u skupini, uvijek hodajte jedan iza drugoga, nikako jedan pored drugoga'', rečeno je za Bljesak.info iz Auto moto saveza BiH (AMSBiH).

Kada se pješice krećete regionalnom ili magistralnom cestom, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, dodali su iz AMSBiH, te upozorili da svojim postupcima ne dovodite ostale sudionike u prometu u dvojbu.

Inače, zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u Ulici maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most) i u Ulici Mostarskog bataljona (na dionici most Musala - raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u Ulici kardinala Stepinca (dionica od hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, piše AMSBIH.


Kopirati
Drag cursor here to close