Volvo prestaje s razvojem novih dizelskih motora, okreću se hibridima i električnim automobilima
Hibridi i električna
OBJAVA: Četvrtak, 18. svibnja 2017. 16:52
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Volvo V90 Prezentacija
0

Izvršni direktor Volva izjavio je kako razvoj novih dizelskih motora zbog regulativa postaje neisplativ. S druge strane, prvi električni Volvo očekuje se već 2019. godine

Izvršni direktor Volva Hakan Samuelsson ovaj je tjedan za njemačke novine Frankfurter Zeitung izjavio kako Volvo više neće razvijati nove dizelske motore. Umjesto u dizelaše, novac za razvoj bit će usmjeren na hibridnu i električnu tehnologiju.

"S obzirom na trenutne i najavljene namete i mjere, ulaganje u nove dizelske motore postat će neisplativo", objasnio je Samuelsson novinarima. Naravno, to ne znači da će odmah prestati s proizvodnjom dizelaša. Aktualni dizelaši u Volvu predstavljeni su 2013. godine, a iz godine u godinu se unaprjeđuju što će biti slučaj i dalje, budući da u Volvu planiraju nuditi dizelaše još barem desetak godina.

Kao alternativu dizelašima razvijaju i potpuno električne modele, a prvi bi svjetlo dana trebao ugledati 2019. godine, prenosi Auto Klub.

"Prepoznali smo da je primjerice Tesla privukla krug ljudi koji žele atraktivan dizajn i električnu tehnologiju u premium klasi, i smatramo da ovdje ima mjesta i za nas", uvjeren je Samuelsson. Ipak, budući da je 50 posto prodanih automobila u Europi i dalje opremljeno dizelskim motorima (a Volvovu uzdanicu XC90 kupci u 90 posto slučajeva odabiru u dizelskoj varijanti), Samuelson napominje kako će dizelaši i dalje igrati ključnu ulogu do kraja desetljeća, ali nakon toga vjeruje kako će biti istisnuti od strane hibrida.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.