Poras za 12,9%

Volvo među najbrže rastućim premium brendovima u Europi

AutoMoto / Testovi | 02. 10. 2014. u 14:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja Volva u Europi je u prvih osam mjeseci ove godine porasla za 12,9 posto, što ga je, prema podacima neovisne asocijacije automobilskih proizvođača (ACEA), učinilo jednim od najbrže rastućih premium brendova u Europi.

Jaki prodajni rezultati u ovoj godini, rezultat su odlične potražnje na najvećim europskim tržištima, poput Njemačke, Velike Britanije i Švedske, dok je prodaja stabilno rasla i u Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj i Finskoj.

Europa je najvažniji prodajna regija i predstavlja više od polovice ukupne globalne prodaje švedske kompanije.

''Sveukupni oporavak europskog tržišta i dalje je nesiguran, ali Volvo pažljivo prati taj trend. Drago mi je što se naši automobili tako dobro prodaju u našem najvećem i najvažnijem regionu. Sveukupno gledamo, dobro smo pozicionirani da dodatno profitiramo od potpunog oporavka europskog tržišta'', izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik kompanije Volvo Cars.

Volvo predviđa da će do kraja godine zabilježiti globalni rast prodaje od 10 posto.

Premijera novog Volva XC90 u Parizu

Javnost će na sajmu automobila u Parizu, prvi put vidjeti potpuno novi Volvo XC90.

Novi XC90 je vizuelno jak i premium kvalitetan SUV sa sedam sjedišta, vrhunskih sigurnosnih značajki, sposobnog Twin Engine motora sa skoro 400 KS, koji nudi sportske mogućnosti uz emisiju ugljen dioksida od tek 60 g/km, a tu je i prekrasan enterijer sa inovativnom centralnom konzolom u obliku tableta osjetljivog na dodir.

Rezultat tri godine razvojnog rada i dio masivnog investicijskog programa vrijednog 11 milijardi američkih dolara, novi XC90 predstavlja novo poglavlje u povijesti Volva. On prije svega donosi novi dizajnerski jezik, vozi se na inovativnoj SPA platformi, a pokreću ga moderni Drive-E motori.

Kao takav novi XC90 je jasan dokaz Volvo-by-Volvo strategije. Njegova nesvakidašnja kombinacija luksuza, prostranosti, praktičnosti, efikasnosti i sigurnosti unosi popularni SUV segment u novu dimenziju, baš kao što je to učinio i prvi XC90 iz 2002. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close