Njemački div

Volkswagenova tvornica u Wolfsburgu proizvela 44 milijuna vozila

AutoMoto / Flash | 02. 03. 2017. u 07:27 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagenova matična tvornica u Wolfsburgu proizvela je točno 44 milijuna vozila od početka proizvodnje prije 72 godine. Danas je s trake za završnu montažu sišlo jubilarno vozilo, VW Golf GTE u boji Dark Iron, u nazočnosti vodstva tvornice, radničkog vijeća i zaposlenika proizvodnje. Sa 44 milijuna proizvedenih jedinica najveća europska tvornica automobila u Wolfsburgu zaslužna je za još jednu prekretnicu u proizvodnji vozila.

Model koji se najviše proizvodio je Golf s 18 milijuna primjeraka. Odmah iza njega slijedi Buba s gotovo dvanaest milijuna jedinica koje su proizvedene do 1975. godine. Direktor tvornice dr. Stefan Loth naglasio je sljedeće: „Današnja obljetnica predstavlja izvanredno postignuće našeg tima. 44 milijuna vozila proizvedenih u našoj matičnoj tvornici nije samo velik broj već je ujedno i snažan i važan znak za Volkswagen u Wolfsburgu, piše Automania.



“Član radničkog vijeća Jürgen Hildebrandt izjavio je sljedeće: „Naš radni kolektiv nekoliko milijuna puta je dokazao da s maksimalnom preciznošću proizvodimo vozila izvanredne kvalitete. To nam polazi za rukom zato što su naše kolegice i kolege dobro kvalificirani i vrlo iskusni i zato što je naš koncept timskog rada ispravan.“

Na Volkswagenovoj lokaciji u Wolfsburgu trenutačno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan uključujući električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. godine proizvodne hale napustilo je gotovo 70 000 modela e-Golf2 i Golf GTE. Time je Volkswagen u Wolfsburgu tvornica s najvećim volumenom proizvodnje električnih vozila u tvrtki.

K tomu područje sa segmentima poslovanja Plastika i Vozni postroj predstavlja internog dobavljača sustava Volkswagen koncerna. Osim tvornice u Wolfsburgu koja se ovim putem gotovo u cijelosti opskrbljuje, najveći dio iz ovog segmenta poslovanja isporučuje se na razne lokacije marki Volkswagen, Audi, Seat i Škoda diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close