Uskoro na tržištu

Volkswagenov koncept T-Roc ipak ide u proizvodnju

AutoMoto / Flash | 21. 04. 2017. u 07:09 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

T-Roc koncept je predstavljen prije tri godine u Ženevi te su mišljenja oko njega bila poprilično podijeljena. Kako bi održali uzlaznu ljestvicu u navali SUV vozila, Volkswagen je odlučio da je vrijeme za manji SUV.

Nedavno su predstavili Tiguan Allspace i Atlas pa se boje kako je to mali broj SUV-ova u ponudi. Ipak, treba napraviti sve žive i nežive varijante automobila koji se toliko nameću na tržištu da će u bliskoj budućnosti biti prvi u svim prodajnim rezultatima, piše Dnevnik.hr.



Glavna konkurencija mu je Nissan Juke i Jeep Renegade, a na tržište bi trebao izaći već ovog kolovoza i to u ponudi s opcijskim pogonom na sve kotače. Još se ne znaju detalji gdje bi se trebao proizvoditi, ali postoje tri moguća scenarija: Chattanooga, Puebla u Mexicu ili tvornica u Portugalu. Krov ima dvije polovice s mogućnošću skidanja nakon čega se pretvara u targa izvedbu. Navodno će imati tri načina rada: za snijeg, off-road i cestu.



Prije godinu dana, bivši predsjednik VW dilera Alan Brown je izjavio kako je T-Roc izuzetno popularan i da bi stvarno bila šteta da ne dobije opseg proizvodnje koji zaslužuje. “Svi obožavaju T-Roc. Jedini je problem hoće li biti cijenjen izvan tržišta gdje neće učiniti potražnju koju zaslužuje,” rekao je Brown.

Ovaj čudni automobil čudnog imena će svoju priliku dobiti 2019. godine na tržištu Sjeverne i Južne Amerike.

 

Kopirati
Drag cursor here to close