Prototip

Volkswagen priprema najsnažniju verziju modela Up!

AutoMoto / Testovi | 25. 12. 2016. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač radi na modelu Up! GTI, koji će u prodajne salone stići početkom 2018. Najsnažnija verzija malog gradskog automobila Up! imat će motor snage 115 ks, saznaje Auto Express koji tvrdi da je njihov novinar nedavno imao prilike da provoza test prototip novog modela u Južnoj Africi.

Ovaj magazin piše da je Volkswagen uspio prenijeti na Up! "istinski osjećaj vožnje GTI automobila".

Baš kao i Golf GTI, VW Up! GTI ponudit će vlasnicima mogućnost da uživaju u brzom, zabavnom automobilu, koji se može koristiti kao vozilo za svakodnevnu upotrebu, tvrdi britanski magazin, prenosi B92.

Novi najpotentniji Up! dobiva pogon od trocilindarskog 1.0 litarskog turbo benzinca, koji zahvaljujući povećanom kompresionom odnosu i unaprijeđenom turbo sustavu proizvodi 115 ks. Do brzine od 100 km/h Up! GTI stiže za 8,8 s, piše Auto Express. Motor je uparen sa šestobrzinskim manualnim mjenjačem, a za sada nema informacija da li će biti ponuđen i automatik.

Isti izvor navodi da premijeru ovog automobila treba očekivati u narednih 12 mjeseci, dok će prvi primjerci do svojih vlasnika stići 2018. godine.

Poređenja radi, trenutno najsnažniji Up! ima TSI motor sa 90 ks (66 kW), dok maksimalni obrtni moment iznosi 160 Nm.To je dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 10 s, i da razvije 185 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close