Nekad TDI svetinja

Volkswagen predstavio hibridni Passat GTE

AutoMoto / Flash | 29. 09. 2014. u 19:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna novost prikazana netom prije očekivanog sajma automobila u Parizu je i Volkswagen Passat GTE. Riječ je o plug-in hibridnom vozilu koje u posve električnom načinu rada može prevaliti 50 kilometara, a u kombiniranom načinu i 1.000. Ovaj model se nadovezuje na Golf GTE koji je već na tržištu, a Passat GTE možemo očekivati u prodaji u drugoj polovici iduće godine.

Srce Passata GTE jest benzinsko-električni hibridni pogonski sklop koji je srodan onome iz Golfa. Benzinsku komponentu čini četverocilindrični agregat zapremine 1,4 litre koji uz pomoć turbo punjača osigurava 154 KS. Preostalih 113 KS dolazi od elektromotora uklopljenog u šest stupanjsku, automatiziranu DCT mjenjačku kutiju.

U Passatu je elektromotor snažniji nego u Golfu i može pogoniti automobil nezavisno čime se eliminira lokalno zagađenje ili paralelno uz benzinski motor za poboljšanje performansi. Za napajanje elektromotora će Passat GTE biti opremljen litij-ionskom baterijom kapaciteta 9,9 kWh smještenom ispod stražnjeg sjedala, prenosi BUG.

Interakcija između benzinskog i elektromotora te baterije moći će se pratiti na 6,5 inčnom ekranu u boji. Uz nebrojene informacije dostupne ovdje, Passat će biti opremljen virtualnim kontrolnim instrumentima pa će vozač na ekranu ispred sebe moći postaviti prikaz brzinomjera i obrtomjera, sustava navigacije te brojne druge prikaze, kao u novim Audi modelima.

Već smo spomenuli štedljivu opciju gdje će Passat moći voziti isključivo na električnu energiju no tu je hibridni, ali i GTE način rada koji koristi sve što benzinac i elektromotor nude, a to bi trebalo biti dostatno za ubrzanje od 0 do 100 km za 8 sekundi.

Kopirati
Drag cursor here to close