I.D. Buzz

Volkswagen predstavio električni microbus Buzz

AutoMoto / Flash | 10. 01. 2017. u 08:19 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen je na detroitskom auto salonu predstavio konceptni model I.D. Buzz, a riječ je o izravnoj studijskoj najavi drugog produkcijskog električnog vozila, koje će slijediti produkcijsku izvedbu pariškog koncepta I.D, te daljnjem razvoju prošlogodišnje studije BUDD-e, piše Autonet



Buzz pokreće električni pogonski sklop kojeg čine dva električna motora, jedan na prednjoj i jedan na stražnjoj osovini, kombinirane snage 375 KS te baterija kapaciteta 111 kWh. Pogon je dakle na sva četiri kotača, a ovaj će automobil ubrzati do 100 km/h za oko 5 sekundi, dok će mu se autonomija kretati oko 400 do 450 km. Najveća brzina mu je elektronički ograničena na 160 km/h.



Kao jednu od najvažnijih značajki pogonskog sklopa ovog automobila njegov proizvođač ističe činjenicu da je 80% kapaciteta moguće napuniti za manje od 30 minuta uz punjač snage 150 kW.

Dakako, Buzz se temelji na volkswagenovoj MEB platformi, a potvrđeno je i kako bi produkcijsku verziju mogao pokretati jedan motor (stražnji) uparen s nešto manjom baterijom. Drugim riječima, radit će se o nešto slabijoj izvedbi, no s manje kilograma i slabijim performansama slabija baterija bi omogućila minimalno istu autonomiju.



Dizajn vanjštine je vrlo prepoznatljiv te čini odličnu kombinaciju modernih i retro elemenata, a unutrašnjost nudi prostor za osmero putnika te bogatu opremu i moderno uređenje s naglaskom na komforu i infotainmentu. Detroitska studija je dakako opremljena i sustavom autonomnog upravljanja za kojeg u VW-u predviđaju kako će se naći na tržištu do sredine sljedećeg desetljeća.

Produkcijska izvedba ove studije bi na tržišta pak trebala stići već do kraja ovog desetljeća.


 

Kopirati
Drag cursor here to close