Zamjena za CC

Volkswagen potvrdio premijeru Arteona u Ženevi

AutoMoto / Flash | 24. 02. 2017. u 09:29 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je i otprije poznato Volkswagen planira kupcima ponuditi zamjenu za model CC, a radit će se o vozilu koje će nositi naziv Arteon. Konkretnije, Volkswagen je već prije dvije godine najavio njegov dolazak sa studijom Sport Coupe Concept GTE, a sada je objavom najavnih teasera napokon i službeno potvrđena skorašnja ženevska premijera, piše Autonet

Priloženi teaseri otkrivaju više no blisku vezu sa spomenutim konceptom, a konačni produkcijski model će biti "premium fastback srednje veličine" koji će se u volkswagenovoj ponudi smjestiti iznad Passata od kojeg će imati dulji međuosovinski razmak i bogatiju opremu.

Uz elegantnu i donekle sportski nastrojenu vanjštinu službeno priopćenje obećava iznimno prostrani interijer, a za očekivati je i bogatu opremu te visoku razinu izrade i upotrijebljenih materijala. Također, priopćeno je i da će se Arteon moći pohvaliti bogatom ponudom naprednih sustava pomoći vozaču, a vjeruje se kako će motorizacija više-manje slijediti onu iz Passata. Dakako isto vrijedi i za ponudu mjenjača te dostupnost pogona na sva četiri kotača.

U svakom slučaju više ćemo doznati uskoro, a prodaja ovog automobila na europskim tržištima bi trebala započeti u drugoj polovici ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close