Made in China

Volkswagen namjerava proizvoditi automobil koji će koštati između 6.000 i 8.000 eura

AutoMoto / Flash | 30. 04. 2014. u 07:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen grupa je postavila osnove za projekt nove jeftine automobilske marke kojom će se suprotstaviti konkurenciji na tržištima u razvoju.

Početkom ožujka, magazin Autocar pisao je o tome da u Volkswagenu imaju poteškoće oko pokretanja jeftinog automobilskog brenda koji ta grupacija planira već nekoliko godina.

Naime, Volkswagen se našao pred izazovom kako da obori proizvodnu cijenu budućih jeftinih automobila, a da istovremeno održi neophodan nivo kvalitete i sigurnosti vozila, zbog čega je čitav projekt bio doveden u pitanje.

Izgleda da je njemačka kompanija uspjela da prevlada taj problem. Kako prenosi Reuters, pozivajući se na izjavu projekt menadžera jeftinog Volkswagenovog brenda, Hansa Demanta, utvrđen je koncept proizvodnje i dizajniranja budućih niskobudžetnih automobila.

- Sve komponente za jeftine automobile proizvodit će se u Kini, koja će ujedno biti i najveće tržište za tu vrstu vozila”, rekao je Demant.

Prema ranijim najavama, cijena jeftinih modela trebalo bi da se kreće između 6.000 i 8.000 eura. Osim u Kini, ovi automobili će se prodavati i na tržištima Indije i jugoistočne Azije, gdje je potražnja za jeftinim modelima velika, a Volkswagen još uvijek nije prisutan u dovoljnoj mjeri.

Volkswagen planira da do 2018. postane vodeći svjetski proizvođač automobila, a analitičari ne vjeruju da je ovaj cilj moguće ostvariti bez uspješne niskobudžetne auto-marke, koju njemačka grupacija trenutno nema.

Kopirati
Drag cursor here to close