Banja Luka

Vlasnici oldtimera traže trajnu registraciju

AutoMoto / Flash | 20. 06. 2016. u 13:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici grupe građana - vlasnika oldtimera, danas su u razgovoru sa Nenadom Stevandićem, potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, zatražili da im se omogući da trajno registriraju oldtimer vozila, javlja Agencija Anadolija.

Milan Petković, predstavnik vlasnika ovakvih vozila, objasnio je da je Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putevima BiH definirao oldtimere i predvidio da se mogu registrirati trajno.

"Međutim podzakonski akti nisu nikad doneseni. Mi ne ulazimo u to čija je to nadležnost, obratili smo se Narodnoj skupštini, narodnim zastupnicima od kojih tražimo da tu inicijativu podrže i da dobijemo trajnu registraciju", rekao je Petković.

Istaknuo je da vlasnici imaju ogromne troškove, jer je za veliki broj ovakvih vozila registracija zbog velike kubikaže skuplja od registracije novih automobila.

"Svako ovo vozilo ima veliku vrijednost, smatramo da je to vrijednost i Banja Luke i svakog drugog grada u RS, da je svaki od njih pokretni spomenik i treba da bude na ukras ovom gradu, a ne da stoji u garaži zato što ne može biti registriran", rekao je Petković.

Pozvao je i druge vlasnike oldtimera da se pridruže njihovoj inicijativi navodeći da sljedeći sastanak imaju za 14 dana u ministarstvu prometa i veza RS kojem će nazočiti i predstavnici MUP-a RS.

Naglasio je da neće odustati od svog zahtjeva, a da do donošenja Pravilnika o registraciji motornih vozila, koji je trenutno u izradi, bude donesena privremena uredba koja će im omogućiti trajnu registraciju.

Nenad Stevandić je nakon sastanka sa vlasnicima oldtimera rekao je da se nada da će ova inicijativa biti veoma brzo formalizirana i završena, na korist građana RS i BiH.

Stevandić smatra da su vlasnici diskriminirani, zbog čega će tražiti da Vlada RS svojom uredbom regulira ovo pitanje kao u zemljama Europske unije dok se ne smisli bolje rješenje u Vijeću ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close