Vozači se pitaju

VIDEO | Radari u ŽZH: Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna?

AutoMoto / Flash | 29. 01. 2017. u 07:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna? Odgovor na ovo pitanje muči vozače u Županiji Zapadnohercegovačkoj. U prošloj su godini u proračun uplatili oko 800.000 maraka zbog prekoračenja brzine. Investiranje u prometnice je izostalo, ali zato nadležni imaju isplativije rješenje. Postavljaju još 31 radar.

S novim radarima, uz one već stacionarne, više neće biti niti jedne glavne prometnice bez nadzora. Brzinu vožnje kontroliraju i tronošci, koji budu premještani svakodnevno iz naselja u naselje.

Iz MUP-a objašnjavaju kako su lokacije radarskih kućišta utvrđene analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke, i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem periodu događale prometne nezgode s najtežim posljedicama, piše Federalna.ba.

Novo kućište osvanulo je i u samom središtu Gruda. I na Trnskoj cesti - najprometnijoj u Širokom Brijegu. Kontrolirat će se svi pravci prema Posušju, Ljubuškom - i njihova središta. Previše je sumnjivo - kažu građani!

Iako redovno objavljuju raspored radarskih kontrola - urednici lokalnih portala ovih dana bilježe rekordne posjete. Mili Marušić, s portala sirokibrijeg.info, kaže kako je ta vijest iznimno popularna i zanimljiva ljudima.

Uprava policije poziva vozače na savjesno ponašanje. No i bez ovog poziva - već pri brzini od 50 km na sat - na većini cesta platit će kaznu!

 

Kopirati
Drag cursor here to close