Virtualno natjecanje

VIDEO | McLaren i Formula 1 ulaze u eru eSporta

AutoMoto / Flash | 09. 05. 2017. u 08:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

McLaren je postao prvi tim Formule 1 koji je ušao u arenu eSporta i tako najavio World's Fastes Gamer, najintenzivnije i najzahtjevnije virtualno natjecanje na svijetu. Riječ je o natjecanju u kojemu će pobjedniku biti ponuđen jedan od najboljih eSports poslova - službeni vozač simulatora u timu Formule 1.

U pitanju je suradnja između McLarena, osnivačkog partnera Logitech G i osnivača virtualne GT akademije. Na više trkaćih platformi natjecat će se najbolji igrači na svijetu, sve u cilju kako bi se otkrio konačan "prvak prvaka".

Pobjedniku će biti ponuđen jednogodišnji ugovor s McLarenom za rad u službenom svojstvu vozača simulatora, a radit će s inženjerima u McLaren Technology Centeru i "grand prixu" diljem svijeta kako bi se razvijala i poboljšala stvarna vozila poznatih vozača tima, Fernanda Alonsa i Stoffela Vandoornea, piše Zimo.co.

Borbu za pronalazak najnovijih McLarenovih novaka moći ćete pratiti putem službenog YouTube kanala i društvenih mreža kompanije McLaren. Za sudjelovanje u natjecanju bit će odabrano šest međunarodnih finalista, a dodatnih četvero finalista bit će odabrano tijekom online kvalifikacijskih događaja koji će se održati ovoga ljeta.

Veliko finale s deset finalista i jednim od najrigoroznijih intervjua za posao, bit će održano na jesen u McLaren Technology Centru. Natjecatelji se neće samo boriti jedni protiv drugih u različitim naslovima igara na različitim platformama, nego će morati pokazati i dokazati inženjersko znanje, svoju mentalnu i fizičku snagu te sposobnost timskog rada.

eSport je trenutno jedan od najvećih sportova na svijetu, s prihodima koji nadmašuju čak i one hollywoodske.

Kopirati
Drag cursor here to close