Kilometarske kolone

Velike gužve kod Mostara

AutoMoto / Flash | 29. 04. 2017. u 12:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kilometarske kolone vozila mogu se očekivati kod Mostara. Naime, kako piše BIHAMK, vozi se po pretežno mokrom kolovozu, a pojačana je frekvencija vozila k jugu zemlje. Posebno izdvajaju magistralni put M-17 Konjic-Mostar-Čapljina, gdje se formiraju duže kolone vozila.

''Vozačima savjetujemo maksimalnu opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putovima'', naveli su na stranici BIHAMK-a.

Inače, otežano i usporeno zbog snijega, prometuje se na putnim pravcima u višim planinskim predjelima srednje Bosne.

Na putovima s aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obvezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvosvibanjskih praznika očekuje se pojačan promet vozila, kako na putovima u našoj zemlji, na dionicama prema aktualnim izletištima, tako i na graničnim prijelazima.

Sve one koji putuju u inozemstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice kao što su zeleni karton, prometna i vozačka dozvola, te putovnica, kažu iz BIHAMK-a.

Povodom međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 02.05 do 24 sata.

Intenzitet prometa pojačan je i na većini graničnih prijelaza, a posebno izdvajaju granične prelaze Doljani, Gabela Polje i Bijača na jugu, kao i Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, na sjeveru naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close