Hrvatska

Upozorenje vozačima koji u nedjelju putuju u autocestom

AutoMoto / Flash | 18. 06. 2017. u 06:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske autoceste, Održavanje i naplata cestarine, u subotu su poslale priopćenje s ozbiljnim upozorenjem za sve vozače. Naime, ističu kako su od Državnog hidrometeorološkog zavoda primili prognozu za nedjelju s najavom olujnog vjetra na podvelebitskoj dionici autoceste A1.

"Prema prognozi DHMZ-a, podno Velebita očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim udarima što bi moglo stvoriti poteškoće u prometovanju autocestom te zatvaranje dionice autoceste za sve ili određene skupine vozila", navodi se u priopćenju.

Nadalje, ističu kako će HAC ONC u suradnji s policijom isključivati promet s autoceste na obilazne pravce, no zbog radova koji se izvode na tim obilaznim pravcima očekuje se da će promet biti smanjene protočnosti. Stoga iz HAC ONC-a savjetuju vozače da prije polaska na put provjere stanje na cestama, kako bi u slučaju otežanog stanja na autocesti imali alternativni pravac, prenosi Dnevnik.hr.

U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb te A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada.

Zbog povremenih ciljanih graničnih kontrola moguća su duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Mađarskom.

Zbog olujne bure mogući su poremećaji u plovidbenom redu trajekata i katamarana.

Kopirati
Drag cursor here to close