U roku od tri godine Uber će u Londonu zamijeniti dizelaše i benzince
Uber X
OBJAVA: Ponedjeljak, 11. rujna 2017. 18:13
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Uber bez vozača
0

Uber definitivno kao javna kompanija vodi računa o ekološkoj komponenti svojih usluga.

Ekološka, električna ili u kompromisnim izvedbama hibridna vozila, koja će zamijeniti “zastarjele” benzinske i pogotovo dizelske motore u automobilima sve se češće spominju u brojnim zemljama.

Predvodnici takvih trendova su vrlo često kompanije koje pružaju usluge javnog prijevoza, tako je Uber, koji definitivno spada u navedenu kategoriju, najavio kako će u razdoblju od dvije i pol godine sva njihova vozila koja se koriste za pružanje usluge UberX biti - električna ili hibridna vozila.

Do 2020. tako se u jednom od najvećih gradova u Europi, koji između ostaloga zbog problema sa zagađenjem naplaćuje ulazak automobilima u centar grada, iz Uberove “ergele” u potpunosti izbaciti prvo dizelski motori s unutarnjim sagorijevanjem, a nakon njih i benzinski motori. Dizeli bi trebali biti “out” već do kraja 2019, piše Zimo.co.

U ovom trenutku UberX flota automobila koja ordinira na području Londona ima udio od 50%, a u spomenutom razdoblju od naredne dvije i pol godine plan je da svih 100% čine električni ili hibridni automobili.

Nema sumnje kako će vlasti u prijestolnici Ujedinjenog Kraljevstva pozdraviti ovakav potez Ubera, a nije nemoguće ni da u određenoj mjeri subvencioniraju nabavku električnih vozila, iako to sada nije bila praksa, pogotovo ako se takva vozila nabavljaju u komercijalne svrhe.

No, kako je praktički odlučeno da se na cijelom “Otoku” do 2022 godine usluga UberX bazira na ekološki prihvatljivim vozilima, onda je i scenarij u kojem će država u koprodukciji s Uberom potaknuti takav trend sasvim izgledna, jer kako prenosi The Guardian, jednostavno nema alternative ako se želi poboljšati kvaliteta zraka, ne samo u Londonu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.