Oprez

U planinskim predjelima zasnježen i zaleđen kolnik

AutoMoto / Flash | 18. 01. 2017. u 15:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sniježnih nanosa, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona na cestovnim smjerovima Glamoč - Mlinište i Drvar - Bosanski Petrovac.

Na cestovnim smjerovima Koprivnica-Kupres-Livno i Trnovo-Dobro Polje (prijevoj Rogoj) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozorava se na zasnježen i mjestimično zaleđen kolnik. Poledice na kolniku ima i na dionicama preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose. Ekipe putne operative interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno.

Zbog lošeg stanja kolnika i čestih prometnih nesreća, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša. Također, zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close