Brzi i žestoki

U Mostaru utrkama obilježena deseta godišnjica street racea u BiH

AutoMoto / Flash | 14. 05. 2014. u 12:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pomoćnoj pisti Zračne luke Mostar proteklog vikenda u organizaciji AMK Honda Racing Teama održane su utrke ubrzanja za koje je bilo više od 60 prijavljenih natjecatelja.

Bila je to prilika i da se obilježi deset godina street racea u Bosni i Hercegovini.

Mostar, Banja Luka, Gradiška, Tuzla, Živinice, Bihać, Sarajevo, Modriča, Bijeljina, Brčko i drugi gradovi BiH bili su domaćini najposjećenije auto-moto manifestacije u desetogodišnjoj povijesti, pa je povratak u Mostar bio nešto posebno za sve one koji su bili sudionici ili gledatelji ovih manifestacija, priopćeno je iz AMK Honda Racing Teama.

 

Street Race je auto sport nastao 30-tih godina prošlog stoljeća u SAD-u. Zadnjih dvadeset godina doživio je pravi procvat na prostorima Europe, dok je prva utrka u Bosni i Hercegovini održana tek 2004. godine.

Svaki legalni, tehnički ispravan automobil može da sudjeluje u natjecanju, čime je ovaj sport postao dostupan entuzijastima širom svijeta.

Utrka između dva natjecatelja, odvija se na pravcu dužine 402,31 metra (1/4 milje) gdje brži natjecatelj prolazi u naredni krug. Kako bi natjecanje bilo zanimljivije, natjecatelji se svrstavaju u klase prema vremenima. Od najsporije klase od 17 sekundi, pa do najbrže klase (npr. klase 10 sekundi)

Kopirati
Drag cursor here to close