Lopovi

U Francuskoj se najviše krade BMW X6

AutoMoto / Flash | 30. 01. 2015. u 13:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najatraktivniji automobili za lopove u Francuskoj u prošloj godini ponovo su bili BMW X6, Smart Fortwo i Twingo 1, pokazalo je istraživanje specijaliziranog časopisa "Auto Plus".

Studiju svake godine realizira ovaj tjednik na osnovu podataka 15 osiguravajućih kompanija, što predstavlja park od oko 20 milijuna vozila, prenosi Tanjug pisanje agencije AFP.

Prema ovom istraživanju, u 2014. najkradenije vozilo na francuskom tržištu, drugu godinu zaredom, bio je BMW X6, koji je žrtva, kako se navodi, svoje elektronike koju lopovi lako ''hakiraju".

Učestalost krađe za ovaj model vozila u prošloj godini dostigla je 260 na deset tisuća osiguranika.

Model Smart Fortwo, nekada najkradenije vozilo u Francuskoj, sada je na drugoj poziciji, s ukradenih 213 vozila na svakih deset tisuća vlasnika. Autori istraživanja ističu da je ovaj automobil među lopovima popularan zbog vrijednosti rezervnih dijelova.

Treće mjesto po krađama drži Twingo 1, žabljeg izgleda, sa 157 ukradenih jedinica na deset tisuća osiguranika.

U studiji se dalje navodi da je broj ukradenih vozila na francuskom tržištu u prošloj godini ipak bio u padu, i to za 2,8 posto, na 108.850 jedinica, što znači da se svakog dana u prosjeku kralo blizu 300 vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close