Volvo

Tri godine pilot projekta ''One Tonne Life“, koji nudi klimatski optimizian životni stil

AutoMoto / Testovi | 15. 05. 2014. u 08:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri godine od završetka, inovativni „One Tone Life“ projekt, kojeg su provele kompanije A-hus, Vatenfall i Volvo, inspirirao je brojne obitelji da odaberu klimatski optimiziran životni stil, koji je ovaj projekt propagirao.

Jedna od tih obitelji je i obitelj Jogensjö, čiji otac Jon, majka Tina i sin Nils, uživaju u ugodnom, ekološkom životnom stilu u kući, koja je bila u srcu projekta ''života od jedne tone''.

- Oduvijek smo poštovali životnu okolinu, ali smo još uvijek ugodno iznenađeni, kako je lako voditi ugodan i klimatski efikasan životni stil, ukoliko posvećenost zaštiti okoline ukomponirate sa modernom tehnologijom“ - kaže Tina Jogensjö, zaposlenik Unicef-a.

Projekt ''života od jedne tone'', privukao je mnogo pažnje tijekom 2010. i 2011. godine. Projekt je bio rezultat suradnje kompanija A-hus, Vattenfall i Volvo, koje su zajedno sa specijaliziranim partnerima ICA i Siemens stvorili ekološki osviješteno domaćinstvo za obitelj Lindell (otac Nils, majka Alicja i djeca Hannah i Jonathan), koja je svoj dom iz 70-tih godina prošlog stoljeća i dva 10 godina stara automobila zamijenila potpuno novom, klimatski optimiziranom drvenom vilom (djelo kompanije A-hus) i električnim Volvom C30.

Kompanija Vattenfall je snabdijevala domaćinstvo obnovljivom energijom i tehnologijom, dok su specijalizirani partneri ICA i Siemens bili zaduženi za hranu i kućanske aparate.

Na kraju projekta, Lindellovi su prosječnu emisiju ugljen dioksida smanjili sa 7,3 tone, na samo 1,5 tona godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close