Mašala

Toyota utrostručila godišnji neto profit

AutoMoto / Flash | 08. 05. 2013. u 08:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođač automobila Toyota priopćio je u srijedu da je neto profit u poslovnoj godini okončanoj u ožujku više nego utrostručen na 9,7 milijardi dolara, dodajući da i ove godine očekuje dobre rezultate.

Japanski gigant je tijekom godinu dana, zaključno s ožujkom, zaradio 962,1 milijardu jena (9,7 milijardi dolara) u odnosu na 283,5 milijardi jena iz prethodne financijske godine, a prihodi su istovremeno uvećani za 18,7 posto na 22 bilijuna jena, prenosi agencija France Presse.

Toyota dodaje da u tekućoj poslovnoj godini očekuje neto profit od 1,37 bilijuna jena, zahvaljujući snažnoj tražnji na ključnim azijskim tržištima i u SAD.

Najveći svjetski proizvođač vozila navodi da su za dobre rezultate zaslužni faktori koji uključuju program uštede i slabljenje jena, zbog kog su japanski izvoznici poput Toyote konkurentniji u inozemstvu.

- Zabilježili smo rast prodaje u Sjevernoj Americi i Aziji - naveo je predsjednik kompanije Akio Toyoda, dodajući da je u protekloj poslovnoj godini širom svijeta prodano 8,87 milijuna automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close