Kvaliteta i pouzdanost

Toyota u Frankfurtu predstavila osvježeni Land Cruiser

AutoMoto / Flash | 21. 09. 2017. u 18:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toyota je na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstavila osvježenu izvedbu svog velikog SUV-a, odnosno modela Land Cruiser koji je prošao kroz mnoge izmjene vanjštine i interijera, ali i kroz određene tehničke dorade kako bi se lakše borio s mlađom konkurencijom.

Kada je riječ o eksterijeru treba reći da je Land Cruiser dobio novi poklopac i masku motora, LED svjetla za dnevnu vožnju, prednja te stražnja LED svjetla, a ponudi su dodani novi setovi naplataka veličine između 17 i 19 cola, kao i boje Avant-Garde Bronze i Midnight Emerald plava koje su se priključile dosadašnjoj ponudi od osam dostupnih boja. Osvježeni su prednji i stražnji branici, a zahvaljujući tome Land Cruiser je i narastao za 60 mm.

Unutrašnjost je također prošla kroz mnoge izmjene, a kao novost se ističu dorade instrumentne ploče s novim 4,2-inčnim zaslonom i novom rasvjetom, dorađena središnja konzola se može pohvaliti s većim 8-inčnim ekranom i sl, a tu je i novi upravljač, presvlake, materijali…

Ponuda motora će se razlikovati od tržišta do tržišta, a općenito će ju činiti jedan dizel i dva benzinca. Najpopularniji će vjerojatno biti 2,8-litreni 4-cilindrični dizel snage 133 kW, odnosno 180 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 N kada je uparen s automatskim 6-stupanjskim mjenjačem, dok će u izvedbi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvijati najveći okretni moment od 420 Nm. U obje izvedbe Land Cruiser će s ovim motorom razvijati najveću brzinu od 175 km/h, dok će do 100 km/h ubrzavati za 12,7, odnosno 12,6 sekundi.

Ljubiteljima benzinaca će na raspolaganju stajati 2,7-litreni motor snage 120 kW, odnosno 163 KS te najvećeg okretnog momenta do 246 Nm. Ovaj će motor biti moguće upariti s 5-stupanjskim ručnim te 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. Izvedba s ručnim mjenjačem će dostizati najveću brzinu od 165 km/h, a s automatskim od 160 km/h.

Također, tu je i 4,0-litreni benzinac uparen samo s automatskim 6-stupanjskim mjenjačem koji razvija snagu od 183 kW, odnosno 250 KS te najvećeg okretnog momenta od 381 Nm.

Osvježeni Land Cruiser će se moći pohvaliti bogatijom opremom s posebnim naglaskom na sigurnosti, a tu najveću novost čini Toyota Safety Sense koji će uključivati sustav upozorenja i pripremu na predstojeći sudar, a tu su i sustav prepoznavanja pješaka, prilagodljivi tempomat, upozorenje na nenamjeran prelazak u drugu voznu traku, automatska duga svjetla i sl. Dorađeni su i sustavi nadzora tlaka u gumama, upozorenje na bočni promet otraga i sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu.

Kopirati
Drag cursor here to close