Jeftini električni auto

Teslin Model 3 napokon spreman za kupce

AutoMoto / Flash | 03. 07. 2017. u 12:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Električni obiteljski automobil po cijeni više srednje klase klasičnog automobila s motorom na fosilna goriva bio je jedan od ciljeva Elona Muska kada je pokretao Teslu.

Nakon Roadstera, te modela S i X, došao je red i da se Model 3, spomenutih karakteristika, dostavi prvim kupcima.

Ovaj je automobil prije nešto više od godinu dana privukao preko 200.000 kupaca koji su uplatili predujam, a prvi od njih svoje će automobile dobiti krajem ovog mjeseca.

Musk je putem svojeg Twitter profila najavio da će s proizvodne trake već ovoga tjedna sići prvi potpuno završeni i za kupce spremni primjerci Teslinog Modela 3, dok će svečanost isporuke prvih 30 komada biti upriličena 28. srpnja, javlja Bug.hr.

Nakon toga, tijekom kolovoza bit će proizvedeno još 100-tinjak vozila, a nakon toga uslijedit će eksponencijalni rast proizvodnje – pa će već u rujnu biti sklopljeno njih preko 1.500.

Krajnji cilj Tesle je do prosinca proizvoditi 20 tisuća Modela 3 mjesečno, te oko pola milijuna godišnje, počevši s 2018. godinom.

Cijena Modela 3 u SAD-u kreće od 35.000 dolara, a kupcima se nudi personalizacija tek u vidu vrste naplataka i boje automobila. Svi ostali "featurei" vozila bit će za početak potpuno standardizirani, kako bi se izbjegla kašnjenja i zastoji u proizvodnji.

Kopirati
Drag cursor here to close