IIHS

Tesla prošla 'onako' na crash testu

AutoMoto / Flash | 09. 02. 2017. u 11:05 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla se hvalio kako je njegov električni automobil Tesla S jedan od najsigurnijih automobila na svijetu. Međutim, najnovija testna ispitivanja koje je proveo američki neovisni IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) pazala su da u simuliranim crash sudarima nije baš tako.

Podsjetimo kako je automobil Tesla S iz 2011. godine osvojio najveće ocjene za sigurnost kod Euro NCAP-a i NHTSA. IIHS je odlučio ponoviti testove sigurnosti, jer je u šest godina i samo testiranje postalo zahtjevnije. Na novom crash tetiranju sa strožim postavkama i uvjetima sada automobil automobil Tesla nije prošao s najvišim ocjenama.

Na testu frontalnog sudara s nailaskom na prepreku manje površine karoserija je pokazala slabosti, ali je ipak zaradila prolaznu ocjenu. Najviša ocjena nije dobivena, jer je bilo problema sa sigurnosnim pojasom koji pri sudaru nije spriječio da glava lutke udari obruč upravljača. Lošije su ocjenjena i svjetla, te korištenje sustava pričvršćenja sjedalice.

Top izvedba P100D bi zbog veće težine trebala imati dodatno ojačane nosače krova. Isto tako nedostatni sustav prevencije frontalnog sudara umanjio je ukupnu ocjenu. Sve to možete vidjeti u videu u nastavku, u kojem je IIHS testirao i druge automobile kao što su BMW i3, Chevrolet Volt i Toyota Prius.

 

Kopirati
Drag cursor here to close