Stockholm

Svjetska premijera Škodinog SUV-a Karoq

AutoMoto / Flash | 22. 05. 2017. u 11:43 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska premijera za novi Škodin kompaktni SUV održana je u muzeju Artipelag kod Stockholma. Pored 500-tinajk uzvanika u samom muzeju, premijeru putem internetskog livestreama pratile su i brojni ljudi diljem svijeta.

U okviru Strategije budućnosti 2025 Škoda će u sljedećim godinama i dalje dosljedno unapređivati paletu modela. Pritom je naglasak stavljen prije svega na proširivanje ponude SUV-a. Kodiaq je bio prvi veliki SUV model koji je nakon dugo vremena izašao na međunarodna tržišta. Karoq za Škodu predstavlja sljedeću veliku prekretnicu, a dolazak na tržište očekuje se u drugoj polovici godine, piše AMS.



Kompaktni SUV broji 438,2 cm u duljinu, 184,1 cm u širinu, dok je visok 160,5 cm, a nastao je na platformi s međuosovinskim razmakom od 263,8 cm. Tu je prtljažnik od 521 litre, proširiv na 1630 l. Uz VarioFlex sistem koji koristi tri zasebna sjedala u drugom redu, njihovim micanjem raspoloživi prostor raste na 1810 litara.



Škoda je na početku za Karoq pripremila pet motora, tva benzinska i tri dizelska, obujma od jedne do dvije litre, najveće snage od 115 do 190 KS. Sve varijante opremljene su turbopunjačem, kao i start/stop sistemom te zadovoljavaju Euro6 norme. Najsnažniji dizelaš, obujma dvije litre, sa 190 KS standardno dolazi opremljen 4x4 pogonom te 7-stupanjskim DSG mjenjačem.


Kopirati
Drag cursor here to close