Concept_One

Svijet oduševljen: 'Sorry, Tesla - najbrži električni auto na svijetu se proizvodi u Hrvatskoj'

AutoMoto / Flash | 25. 02. 2016. u 10:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rimčeva najava da će na salonu automobila u Ženevi predstaviti serijsku verziju svog električnog "hiperautomobila" Concept_One privukla je interes stranih medija.

Među njima je i Mashable, koji tekst o hrvatskom autu donosi pod naslovom "Sorry, Tesla: Najbrži električni auto na svijetu se proizvodi u... Hrvatskoj?" Mashable piše kako Concept_One izgleda kao kombinacija švedskog Koenigsegga, s kojim Rimac inače surađuje, i Tesle.

Some aircraft would have trouble keeping up.

Posted by Mashable on Thursday, 25 February 2016


Rimčev superautomobil ima 1088 konjskih snaga, ubrzanje do 100 km/h za samo 2,6 sekundi i pogon na sva četiri kotača, a posebno se ističe sustav Rimac All-Wheel Torque Vectoring razvijen u samoj tvrtki koji precizno izračunava optimalni moment za svaki kotač.

U planu je proizvodnja od samo osam primjeraka. Kako piše britanski Autocar, šest primjeraka već je prodano, a cijena je 675.605 funti.

Američki Autoblog piše kako automobil izvana izgleda gotovo identično kao dosadašnja verzija, ali "ispod kože od ugljičnih vlakana nalazi se zvijer koja je mnogo uglađenija te čak i brža".

Under the carbon fiber skin lies a monster that's much more refined, and even quicker than that first build.

Posted by Autoblog on Wednesday, 24 February 2016
Kopirati
Drag cursor here to close