gospođa Mercedes

Supruzi šefa Mercedesa zbog 8 km/h viška oduzeta vozačka na pola godine!?

AutoMoto / Flash | 19. 03. 2017. u 15:36 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susie Wolff je supruga šefa Mercedesova tima Formule 1, Tota Wolfa, a kao strastvena vozačica ostala je bez vozačke dozvole u trajanju od šest mjeseci. Zbog prebrze vožnje, dakako.

Ona će morati platiti i 580 eura novčane kazne, te 415 eura sudskih troškova.

Još u studenome prošle godine sud je izrekao zabranu vožnje za Susie Wolff, ali se ona žalila. Njezina žalba je konačno odbijena i sad joj se valja pomiriti sa sudbinom.

Kao bivša testna vozačica Formule 1, ona je u listopadu 2015. godine 'prebrzo' vozila u engleskom mjestu East Hanney (Oxfordshire), prekoračivši dozvoljenu brzinu za 8 km/h.

Vjerojatno joj ovaj prekšaj sam po sebi ne bi donio tako drastičnu kaznu, ali s obzirom na činjenicu da je odranije imala dosta prometnih grijeha, sad je sve došlo na naplatu.

Gospođi Wolff je čitav ovaj slučaj iznimno neugodan, jer ona radi kao ambasadorica za Mercedes, pokušavajući kroz organizaciju „Dare to be Different“ motivirati mlade djevojke da se bave automobilskim ili motorističkim sportom.

Ona je za BBC izjavila kako će kazna naštetiti njezinu ugledu.

"Posve je moguće da nekome tko je na takvoj poziciji ova kazna bude sramotna, ali u drugim slučajevima ona može biti poučna", izjavila je sutkinja Sarah Campbell, nakon što je izrekla kaznu za Susie Wolff.

Kopirati
Drag cursor here to close