praznici

Strpljenja: Pojačan promet na ulazu u BiH

AutoMoto / Flash | 24. 12. 2016. u 10:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Promet se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Apelira se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, posebno na graničnim prijelazima na sjeveru BiH. Izdvajaju se granični prijelazi Velika Kladuša, Donja Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod gdje se čeka od 40 minuta do sat. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića danas (24.12.) od 12 sati, pa do nedjelje (25.12.) do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close