hot road

Što bi rekao Boyd Coddington na ovo - U Forda iz 1932. ubacili Ferrarijev motor

AutoMoto / Flash | 13. 04. 2017. u 07:54 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fordu i Ferrariju jedino je zajedničko prvo slovo u imenu, ali unatoč tome radi se o prezimenima koja su obilježila povijest automobilizma, pogotovo ako se uzme u obzir šaren odnos ove dvije kompanije kroz povijest.

Sada već davne 1963. Henry Ford II, u misiji da pobjedi Talijane u njihovoj igri, Enzu je predložio kupovinu Ferrarija što je ovaj naravno odbio hladno i bez emocija. Rezultat ovog napetog odnosa je bio Ford GT40, piše Dnevnik.hr.



Unatoč hladnim odnosima Talijana i Amerikanaca, kreator ovog automobila spojio je nespojivo: u američki hot-road baziranom na Fordovom coupeu iz 1932. ubacio je Ferrarijev motor.



3-litarski V8 odgovara onom iz Ferrarija 308 GTB ili Mondiala s kraja 80-ih, koji sada uz pomoć dva turbo punjača razvija 950 KS u kombinaciji sa šest-brzinskim Tremec mjenjačem.

Uz to, Fordarri ili Ferrard straga je dobio nezavisni ovjes, KW amortizere, 18“ kotače, 15“ disk kočnice, puni roll-cage i poznati crveni Maranello lak s neizostavnim propetim konjićem. Spoj nespojivog je, vjerovali ili ne, na prodaju za četvrt milijuna američkih dolara što je otprilike cijena novog 488 GTB-a ili predujam za novi Ford GT.

 

Kopirati
Drag cursor here to close