Sklisko i usko!

Stiže ludilo: Prvi vikend u svibnju rezerviran je za 26. izdanje Rally Opatija

AutoMoto / Flash | 28. 04. 2017. u 08:14 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan dana ostalo je do 26. Rallya Opatija,  koje će se održati 5. i 6. svibnja. Odaziv posada je odličan, zasad ih je dolazak najavilo gotovo devedeset. Čak šest posada trebalo bi nastupiti u automobilima klase R5, trenutačno najjačim bolidima s kojima je dopušteno natjecanje u nacionalnim prvenstvima, piše Automania. 

Stiže i respektabilan broj natjecatelja prestižnog Mitropa rally kupa, kojima će Rally Opatija biti treće bodovno natjecanje.

Velika popularnost među posadama prošle je sezone dovela čak 109 posada na opatijski rally, pa je bilo potrebno u značajnoj mjeri promijeniti itinerer natjecanja. Ove su godine zadržani brzinski ispiti Breza koji su na rasporedu u petak, 5. svibnja u večernjim satima, no koncept drugog dana sasvim je izmijenjen. Vozit će se tri kruga brzinskim ispitima Šušnjevica, Boljun i Učka.

Posade će prije povratka u Opatiju na ciljnu rampu prijeći ukupno 392 kilometra, od čega 89 km brzinskih ispita. Staze su brze, asfalt sklizak, cesta na mnogim dijelovima izuzetno uska, a jaka koncentracija bit će potrebna za uspješno svladavanje brojnih prijevoja, skokova i zavoja pod šljunkom.

Zajedničkim snagama 26. Rally Opatija 2017. organiziraju auto klubovi Opatija, Delta Sport, INA Millenium i Rijeka. Generalni pokrovitelj je Grad Opatija u čijem će središtu biti start i cilj natjecanja, a servisno parkiralište u prostoru autokampa Preluk.


Kopirati
Drag cursor here to close