Oglasio se MUP ŽZH

Stacionirani radari u Širokom Brijegu i Grudama još nisu u funkciji

AutoMoto / Flash | 25. 01. 2017. u 10:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklih nekoliko dana na području Županije Zapadnohercegovačke, točnije u gradu Širokom Brijegu te općini Grude, postavljeno je ukupno 11 stacioniranih radara koji bi trebali zabilježiti vozače koji prekorače dozvoljenu brzinu.

Radarska kućišta postavljena su bez ikakve najave, a nakon što smo pisali o postavljanju njih šest u Širokom Brijegu, iz MUP-a ŽZH nismo uspjeli dobiti nikakve informacije s obzirom da ova institucija nema glasnogovornika, dok su za Bljesak.info prije četiri dana iz Operativnog centra MUP-a ŽZH kazali da o ovome ništa ne znaju, pa ni o tome tko je novi glasnogovornik MUP-a.

Ipak, na službenoj stranici MUP-a ŽZH objavljeno je priopćenje naslovljeno ''Prevencija u prometu'' u kojemu policija i dalje ne navodi točan broj postavljenih stacioniranih radara te o njihovim lokacijama. Iz toga se da iščitati da radari još nisu u funkciji te da će ih biti postavljeno još.

''Lokacije radarskih kućišta utvrđene su analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem razdoblju događale prometne nezgode sa najtežim posljedicama. Smatramo da će se postavljanjem radarskih kućišta i radara značajno poboljšati sigurnost cestovnog prometa i doprinijeti smanjenju ukupnog broja prometnih nezgoda'', navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Iz policije su potvrdili da će na lokacijama gdje su postavljena radarska kućišta biti postavljeni prometni znakovi ''Radarska kontrola''.

''Nakon puštanja u funkciju radarskih kućišta, o broju i točnim lokacijama, javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija'', dodaju iz policije.

''Ponovno pozivamo vozače kao i sve druge sudionike u prometu da se ponašaju savjesno, odgovorno i da poštuju prometne propise, kako bi se izbjegle prometne nezgode, a time sačuvali životi i imovina svih sudionika u prometu'', navodi se na kraju priopćenja Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close