Budite na oprezu

Snijeg, poledica i odroni otežavaju prometovanje

AutoMoto / Flash | 27. 03. 2017. u 06:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine promet se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolniku.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolnik, a izdvajaju se putni pravci: Jablanica- Mostar, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na putovima s aktualnim radovima prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije.

Izdvajaju se: autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralni putovi: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pozornost na oprezniju vožnju na planinskom prijevoju Han Pogled na putu Vlasenica-Han Pijesak, gdje je padao snijeg.

Oko kolnika ima oko pet centimetara snijega, a na samom kolniku ga nema, navode iz AMS.
Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još traju na području Hrvatske.

Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close