Škoda zbog povećanja dobiti radnicima isplaćuje po 3.400 eura nagrade
13,7 milijardi eura
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 9:02
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Octavia Škoda
0

Škoda je postala najprofitabilnija u koncernu Volkswagen u čijem okviru posluje od početka 1990-tih godina.

Češka tvornica automobila Škoda povećala je prošle godine dobit za 30%, na 1,2 milijardi eura, i prihode za 9,8%, na 13,7 milijardi eura.
Time je Škoda postala najprofitabilnija u koncernu Volkswagen u čijem okviru posluje od početka 1990-tih godina.
Rukovodstvo češke tvornice riješilo je zato da poveća radnicima premije koje zavise od poslovanja za 37%, što je korak bez presedana u češkom gospodarstvu, javlja Beta.
Najveća češka tvornica automobila nagradit će za uspješno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 eura. Prvi dio tih premija u iznosu od 1.700 eura radnici će dobiti u svibnju sa travanjskom plaćom
Pored svibanjske premije zbog uspješnog poslovanja, radnici Škode zahvaljujući sindikatima i kolektivnom ugovoru imaju zajamčen gotovo isto toliki iznos premije u dvije rate u visini od 1,3 mjesečne zarade.
Prosječna bruto zarada radnika u proizvodnji Škode iznosi sada 1.350 eura, dok je prosječna bruto zarada u Češkoj u posljednjem kvartalu 2016. godine dostigla 1.100 eura.
Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.