Škoda u trendu

Škoda se odlučila za šminkera u klasi s najboljima

AutoMoto / Flash | 18. 04. 2017. u 07:34 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko crteža unutrašnjosti svoje zvijezde koja će zablistati na skorašnjem Salonu automobila u Šangaju Škoda je već pustila u javnost, no sada su na internet iscurile i prve službene fotografije koncepta Vision E Coupe Crossover.

Nema sumnje, prema viđenom riječ je o studiji koja najavljuje budući Škodin SUV, a riječ je o šminkerskoj coupe izvedbi postojećeg Kodiaqa. Ovakve trendovske coupe modele u ovoj klasi već imaju BMW (X4) Mercedes (GLC Coupe), pa je pravo iznenađenje da se i jedna konzervativna budget marka odlučila na jedan ovakav model u klasi s odlikašima, no i jedna Toyota je nedavno komercijalizirala takav šik coupe crossover - stasiti CH-R, piše Jutarnji list.



Treba priznati da studija Škode izgleda privlačno s dobro odmjerenim proporcijama, a svjetla i prozračna unutrašnjost namijenjena je za četvero putnika. Usto, svaki od njih ima na raspolagnju vlastiti infotainment sustav kao i konzolu bežičnog punjača mobitela ili tableta…

Pogon je elekrtični s paketom litij-ionskih baterija što osigurava snagu od 305 KS. Tako ovaj koncept vozi do maksimalnih 180 km/h, a s jednim punjenjem, kako navode iz Škode, moguće je ostvariti autonomiju od 500 kilometara.



Osim što je riječ o elektromobilu, Vision E Concept je autonomno vozilo ( Level3) što znači da može voziti nezavisno u prometnim gužvama, na autocesti voziti na autopilotu i samostalno vršiti pretjecanja, ostati u voznoj traci ili se iz nje isključiti. Usto samostalno može tražiti slobodan parking i samostalno se parkirati.



S obzirom na to da Škoda ima plan do 2025. godine predstaviti pet električnih modela, Vision E Coupe Crossover u serijskoj izvedbi bi mogao kao serijski automobil već za tri godine, nakon što kompanija prvo lansira Superb kao plug-in hibrid. Na koncu prema viđenom, Škoda bi se u nekoliko idućih godina s elektrifikacijom te poluautonomnim vrlo atraktivnim novim modelima uspješno mogla otresti imidža jeftinije, budget varijante Volkswagena…

Kopirati
Drag cursor here to close