Gužve, kolone...

Široki Brijeg: Radovi kasne, kaos u prometu

AutoMoto / Flash | 22. 03. 2017. u 14:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova na više lokacija u istočnom dijelu Širokog Brijega promet se odvija otežano i usporeno, a u više navrata tijekom dana stvaraju se velike gužve i kolone.

U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora ''C'' u Industrijskoj zoni Pecara, točnije u Ulici fra Dominika Mandića, koja je dijelom i zatvorena te na spoju navedene ulice s magistralnom cestom M6.1 - Obilaznicom. 

''Postignut je dogovor s vlasnikom privatnog objekta i parking prostora u Industrijskoj zoni Pecara te radovi trenutačno prolaze tim područjem umjesto samom prometnicom na dijelu Ulice fra Dominika Mandića. Na taj način je izbjegnuto potpuno zatvaranje spomenute ulice s obzirom da se radi o važnoj ulici u samoj Industrijskoj zoni Pecara'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave Široki Brijeg.

S obzirom da su u tijeku i radovi na dijelu Ulice fra Didaka Buntića u naselju Lise, promet u istočnom dijelu Širokog Brijega je u kaosu. Najveće gužve bilježe se u jutarnjim satima između 7.00 i 8.00 sati te u poslijepodnevnim satima između 16.00 i 17.00 sati, a veliki prometni čep stvori se na spoju M6.1 i Ulice fra Dominika Mandića gdje je izlaz prema Mostaru doslovno prokopan. 

Ugovor o izvođenju radova potpisan je krajem 2015. godine, a početak radova bio je najavljen za prve mjesece 2016. godine te su trebali trajati 180 dana. I dan-danas do kraja nisu završeni radovi u dijelu Ulice fra Didaka Buntića u naselju Lise dok su radovi u Industrijskoj zoni Pecara počeli tek nedavno.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.225.219,82 KM.

Kako doznaje Bljesak.info, nakon završetka radova na privatnom dijelu, u potpunosti će se zatvoriti Ulica fra Dominika Mandića, točnije od skretanja kod Prodajnog centra Mepas pa do spoja s Ulicom fra Didaka Buntića kod Druge osnovne škole Široki Brijeg, kako bi se nastavilo daljnje prokopavanje.

Kada će se to dogoditi, za sada nitko ne zna, preostaje nam samo čekati.

Podsjećamo, visina kredita Europske investicijske banke za izgradnju kanalizacije u Širokom Brijegu u sklopu Projekta vodoopskrbe i sanitacije u Federaciji BiH je 5.828.000,00 KM, a Grad Široki Brijeg uz realizaciju kreditnog aranžmana dobio je grant sredstva Europske komisije (IPA fond) u iznosu od 2.500.000,00 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close