Seat u Frankfurtu predstavio još jedan SUV - Stigla Arona
Najezda SUV-ova
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 13:10
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K.
Seat u Frankfurtu predstavio još jedan SUV - Stigla Arona
0

Dizajn ovog modela je preuzeo sve pozitivno sa modela Ibiza i Ateca, kako s vana tako i unutar automobila. Trouglasti farovi su preuzeti sa Ibize, dok su zadnja svjetla preuzeta sa modela Atece.

Seat je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio svoj drugi SUV model po imenu Arona, koji se pridružio modelu Ateca. Mali terenci polako preovladavaju tržištem i sve ih je više, pa je tako i kompanija SEAT riješila da bude konkurentna u tom segmentu.

Dizajn ovog modela je preuzeo sve pozitivno sa modela Ibiza i Ateca, kako spolja tako i unutar automobila. Trouglasti farovi su preuzeti sa Ibize, dok su zadnja svjetla preuzeta sa modela Atece.

Novi automobil kompanije Seat je baziran na MQB A0 platformi kao i nova Ibiza. Dugačak je 4.138 mm. Upravo zbog svoje veličine i činjenici da je ovjes viši za 15 mm u odnosu na model Ibiza, on ima više prostora u kabini kao i prtljažnik zapremine 400 litara. Interijer je skoro identičan onom u Ibiza modelu i posjeduje ekran osjetljiv na dodir veličine osam inča, pišu Vrele Gume. 

Motor i mjenjač su u velikoj mjeri preuzeti od super minija. Sve jedinice sa turbo punjačima posjeduju Start/Stop tehnologiju. U ponudi će se naći tri benzinska agregata. Jedan od njih ima tri cilindra i zapreminu od jednog litra te proizvodi 95 konjskih snaga i povezan je sa petostepenim ručnim mjenjačem, dok je verzija koja proizvodi 115 konjskih snaga povezana sa šestostupanjskim ručnim ili sedmostupanjskim automatskim mjenjačem. Verzija agregata koji proizvodi 148 konjskih snaga ima zapreminu od 1,5 litara i povezana je sa šestostupanjskm automatskim mjenjačem. Jedini dizel agregat će imati zapreminu 1,6 litara i proizvodit će ili 95 ili 115 konjskih snaga.

Tehnologija obuhvata i brojne sisteme za asistenciju vozaču kao što su detekcija mrtvih uglova, upozorenje na promet iza vozila i slično.

Cijena će biti oko 16.500 eura, a prodaja će početi u listopadu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.