Samo Kina ne voli BMW
Prodaja
OBJAVA: Utorak, 12. siječnja 2016. 9:01
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
BMW Robertson Detroit
0

BMW-ova prodaja u Europi je skočila za 9,4 posto, u Južnoj i Sjevernoj Americi za 2,8 posto, a u Aziji za 4,2 posto.

Vodeći njemački proizvođač automobila BMW objavio je kako je prošle godine prodao rekordan broj vozila u svijetu zahvaljujući prije svega novim modelima, ali i da je njegovo poslovanje blago usporilo u Kini.

Kupcima diljem svijeta je u 2015. godini isporučeno ukupno 2,247 milijuna vozila marke BMW, Mini i Rolls-Royce, što je za 6,1 posto više u odnosu na 2014. godinu, navodi se u priopćenju njemačke kompanije, a prenosi Tanjug.

"Prošla godina je bila najuspješnija godina ikada za BMW grupaciju, jer je petu godinu zaredom registrirana nova rekordna godišnja prodaja automobila", navodi se u priopćenju grupacije.

Samo u prosincu, prodaja BMW-a je međutim pala za 0,8 posto, na 213.537 vozila.

"Naša prodaja je konstantno rasla tijekom godine, usprkos poteškoćama na pojedinim tržištima. Očekujemo da će se mnogi izazovi zadržati i u 2016. godini", izjavio je direktor prodaje, Ian Robertson, na sajmu automobila u Detroitu.

BMW-ova prodaja u Europi je skočila za 9,4 posto, u Južnoj i Sjevernoj Americi za 2,8 posto, a u Aziji za 4,2 posto.

"Snažna prodaja je zabilhježena širom svijeta, uz izuzetak kontinentalne Kine gdje su se značajne poteškoće negativno odrazile na čitav luksuzni sektor", navodi se u priopćanju BMW-a.

U Kini, prodaja je porasla za 1,7 posto, objavila je njemačka grupacija.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.